IT Internship Sectra

Wie is Sectra?

Sectra maakt en implementeert de systemen waarin beelden van Radiologie, maar ook Pathologie en Cardiologie worden opgeslagen. Denk daarbij aan Röntgenfoto’s, CT-onderzoeken of Hartkatheterisatiebeelden. De artsen bekijken deze beelden in het Sectra-systeem (PACS / Enterprise Imaging) om vervolgens goed en snel een ziektebeeld te kunnen vaststellen en een behandeling te kunnen starten.

De Medical Imaging IT wereld ontwikkelt in hoog tempo. Bij Sectra volgen we deze ontwikkelingen nauwlettend; Niet alleen helpen we het nóg beter te maken, we mogen ze ook in de ziekenhuizen implementeren en ondersteunen onze eindgebruikers tijdens het gebruik van het programma. Dit maakt dat we veel samen met zorgprofessionals werken. Juist door veel van elkaar te leren werken we samen aan een betere zorg. Nu en morgen.

We zijn een snelgroeiende organisatie met een divers en internationaal team. De in totaal ca. 900 werknemers werken vanuit het hoofdkantoor in Zweden, of vanuit één van de 16 locaties wereldwijd. Regio Benelux heeft het kantoor in Almere en heeft ca 60 werknemers.

Sectra heeft een open cultuur, met veel ruimte voor groei en ontwikkeling, maar ook zeker voor gezelligheid! We werken veel met elkaar samen; zowel thuis als op kantoor. Zijn we op kantoor, dan lunchen we met elkaar en pakken we geregeld ook een drankje met elkaar om een mooie werkdag of –week af te sluiten. Ook is er mogelijkheid om mee te sporten voor wie dat wil. Op deze manier zorgen we voor een goede sfeer en behalen we samen de successen.

BedrijfsnaamSectra ImaXperts B.V.
AdresTelevisieweg 37-A (Zie hier een impressie video ons kantoor.)
Plaats1322 AJ Almere
ContactpersoonMonique Meijn (monique.meijn@sectra.com)
Product/DienstPACS, EMR, RIS, VNA
KlantenZiekenhuizen wereldwijd
Aantal medewerkersCa. 60
Aantal ICT’ers op HBO niveauCa. 10

Stage lopen bij Sectra?

Sectra heeft vaak een aantal stageplekken open staan voor Informatica studenten. Hieronder staan twee opdrachten die op dit moment zijn uit te voeren voor 3e en 4e jaars studenten (afhankelijk hiervan zal de ‘scope’ van de opdracht worden vastgesteld). Lijkt het je leuk om bij Sectra als IT’er aan de slag te gaan in de zorg voor ziekenhuizen wereldwijd maar sluit de opdracht niet aan bij jou wensen? Je kan dan alsnog contact op nemen met Sectra om te kijken of er een passende opdracht kan worden gevormd.

Sectra is an international organisation, so if you are an international student you will fit right in. There are no internship offers in English. If you are interested in Sectra you can still contact Monique Meijn (monique.meijn[at]sectra.com) and arrange a meeting to see if a position fits your wishes.